AIKO - kameliablommande azalea

15 år av förädling, 22 st azaleaodlare och en investering av 9000 € senare visades AIKO för första gången på Blomsterutställningen Floralien i Gent 2010. Den vann pris som bästa Nyhet 2010! AIKO är en annorlunda och hållbar azalea som en revolutionerande nyhet i azaleans värld med sina dubbla blommor som små kameliablommor. Idag presenterades nyheten även på Rum & Trädgård på Kistamässan.

AIKO är en sen vårazaleasort och för att garantera hög blomningskvalitet och lång hållbarhet finns de därför till försäljning tidigast i februari. Därmed kan du vara säker på att din vårazalea, med rätt skötsel, kommer att slå ut och blomma i flera veckor i ditt vardagsrum.Alla AIKO azaleor säljs enbart i sina unika och lätt igenkännbara silvergrå krukor – en kvalitetsgaranti på att det är en äkta AIKO som du håller i. Azaleor från AIKO finns i rosa, vitt och rött. Nu finns de äntligen på marknaden om än i begräsat antal i år nu i mars - så passa på!

För att lyckas med din AIKO azalea:
Placering: Ställ i fönster eller på ljust bord. En knoppig azalea kräver ljusare placering.  Undvik starkt solsken.
Vattning: Vattna regelbundet. Enklast; häll ca 1 dl vatten i botten på ytterkrukan varje dag eller lite mer med 2-3 dagars mellanrum. Kontrollera att den inte står i vatten eller är våt före vattning. Azalean ska torka upp lite mellan vattningarna.
Näring: Ingen näring under blomningstiden.Foto: Arvidssons i Fjärås AB, Flowers & the City

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0