Blått nytt år!

Fira in det nya året i med aftonblå knoppande snittblommor i stilig glasvas för den rätta festkänslan! Den här heter BLADET, är tillverkad i klarglas och kostar 59 kr på IKEA. Design Anne Nilsson. Blått är ju flott, som det heter.

Homestyling med växter inför lägenhetsförsäljning

När du ska styla en lägenhet inför försäljning är levande växter en av de viktigaste detaljerna att tänka på. Snittblommor på ett bord, en orkidé i en fönsterkarm, färska kryddor i köket och en växt i badrummet kan göra stor skillnad för helhetsintrycket. Tänk gruppering när du arrangerar krukorna och välj ytterfoder så att det komletterar möblemanget (inte nödvändigtvis för att matcha det exakt). En stram och modern bostad får värme av antika detaljer och en vintagemöblering kan lättas upp med ljusa, strama ytterkrukor. Vad gäller växterna i sig får det trender inom "grönsaker" på samma sätt som det går trender inom möbler och inredningsaccessoarer. Här är Flowers&The Citys egen inne och utelista!

Ute:
- Panikstylade balkoger med Buxbom, kulörta fleeceplädar och plastfällstolar från IKEA
- Limefrukter och citroner på en skärbräda i köket
- Sistaminutenfixade köksbänkar med inplastade standardkryddväxter från snabbköpet
- Buskstora buketter med liljor i en vas på soffbordet
- Malplacerade växter (exempelvis orkidéer i heltäckande krukor, i soliga fönster etc)
Inne:
- Urban gardening med moderna odlingskrukor på balkongen
- Kronärtskockor, rotfrukter och rödbetor på en skärbräda i köket
- Färska knippen med kryddväxter och en kryddsax på köksbänken
- Kaktusodlingar
- Gamla sockerlådor i trä istället för krukor på balkongen

Julblomster i mellandagstid

Såhär i mellandagarna kan det vara fint att blanda upp de klassiska hyacinterna och adventsstjärnorna med krispiga tulpaner. IKEA Livet Hemma har fotat fina inspirationsbilder. Här kommer lite tittgodis som alternativ till knäcken!

Inspirationsbilder

En blogg som jag följer dagligen och som är en stark favorit är trendenser.se. Har ni inte besökt den så gör det - ni kommer inte att bli besvikna! I början av december arrangerades en kväll med pysselanda och frossa av läckra julblommor, krukor och fina detaljer. Gillar när man använder enkla medel och gärna naturens tillgångar som i dessa läckra arrangemang nedan!Foto: Bilder lånade från trendenser.se

Härliga tulpaner!

Planterade du också hyacintlökar lagom till första advent? Då kanske även dina har vuxit sig väldigt långa? Det har iallafall mina gjort och tyvärr ser de inte allt för roliga ut längre... Blev väldigt glad när jag hittade denna läckra inspiratyionsbild från Blomsterfrämjandet. Där man har mixat hyacinter med kripsiga tulpaner. Så nu förgylls soffbordet här hemma med en bukett av röda tulpaner, vita hyacinter (som nu fick bli snittblommor) och ett par kvistar blåbarsris. Väldigt enkelt, men fantastiskt vackert!Foto: Bild lånad av blomsterframjandet.se

Azalea på stam

Min absoluta favorit är en klassisk vit azalea som Madame Troch på stam. Gillar skarpt denna kombination med den stora blomsterkronan tillsammans med den smala stammen. Azalea på stam är en perfekt växt att använda nu till blomsterarrangemang. Passa på att skaffa din egen stamazalea, för de har varit otroligt populära i år!


Rosa inslag i vinterFoto: Flowers & the City

Full fart mot jul och det sista fixandet pågår för fullt. Själv handlade jag hem ett gäng olika Azaleaplantor idag - en av min favoritblommor under vintern. En härlig växt som bjuder på blommor under fler veckor! Allt behöver ju inte heller vara rött nu i vinter. En rosa Azalea ger ett härligt blickfång i rummet. Här är en läcker Terra Nova i kombination med den läckra ljusstaken Kubus.

RSS 2.0