Pall som balkongbord

Det här var en fin bild på en "balkongteaser". I väntan på vårens prunkande knoppar och blader kanske tropiska färger och starka kulörer på dynor, kuddar, plädar och mattor kan pigga upp och göra kaffestunden på balkongen lite varmare. Inspirationsbild lånad från Alvhem. Jag gillar pallen de använt som bord. Smart idé för balkonger med liten yta!

Foto: Alvhems Mäkleri

Kryddträdgård i balkonglådan

Jag blev väldigt inspirerad av IKEA's fina bloggbilder på Livet Hemma, som visade den här smarta lösningen för en miniatyrkryddträdgård på balkongen. Blomlådan heter HÖSTÖ och kostar 149 kr, SOCKER Såpinne  kostar 15 kr/2 st och finns i flera färger. Åh vad jag längtar efter att få duka upp på balkongen! Fiffig ide med de små namnskyltarna också.


Foto: IKEA Livet Hemma

Grönska i glaset

Mynta är en alldeles utmärkt liten sak att använda sig av för att piffa till det ganska vardagstråkiga men väldigt viktiga vattenglaset som du bör få i dig med jämna mellanrum. Förutom den friska smaken, och doften, bidrar Mynta till att göra kranvattnet lite vackrare att se på mellan klunkarna. Fint, inte sant? Bild lånad från Bo Laget.

Foto: Bo Laget

Craspedia

Den runda maskrosvarianten Craspedia kallas även för "Drumstick" på engelska. Man kan ju faktiskt förstå varför. Inte minst när man ser de här fina bilderna från Trendenser. Påminner de inte lite om små trumpinnar så säg? Det bästa med den här snittblomman är att den till och med är fin när den har tröttnat på jordelivet och torkat.

Foto lånad av Trendenser.se


Balkonglängtan hos Bo Laget

Nu närmar sig våren med stormsteg. Snart, snart kan man öppna upp balkongdörrarna, ställa ut blommorna i solen och låta fågelkvittret agera stereo. I väntan på värmen finns fina balkongbilder att hämta hos Bo Laget. Missa inte deras inspirationssajt.

Foto: Bo Laget

AIKO - kameliablommande azalea

15 år av förädling, 22 st azaleaodlare och en investering av 9000 € senare visades AIKO för första gången på Blomsterutställningen Floralien i Gent 2010. Den vann pris som bästa Nyhet 2010! AIKO är en annorlunda och hållbar azalea som en revolutionerande nyhet i azaleans värld med sina dubbla blommor som små kameliablommor. Idag presenterades nyheten även på Rum & Trädgård på Kistamässan.

AIKO är en sen vårazaleasort och för att garantera hög blomningskvalitet och lång hållbarhet finns de därför till försäljning tidigast i februari. Därmed kan du vara säker på att din vårazalea, med rätt skötsel, kommer att slå ut och blomma i flera veckor i ditt vardagsrum.Alla AIKO azaleor säljs enbart i sina unika och lätt igenkännbara silvergrå krukor – en kvalitetsgaranti på att det är en äkta AIKO som du håller i. Azaleor från AIKO finns i rosa, vitt och rött. Nu finns de äntligen på marknaden om än i begräsat antal i år nu i mars - så passa på!

För att lyckas med din AIKO azalea:
Placering: Ställ i fönster eller på ljust bord. En knoppig azalea kräver ljusare placering.  Undvik starkt solsken.
Vattning: Vattna regelbundet. Enklast; häll ca 1 dl vatten i botten på ytterkrukan varje dag eller lite mer med 2-3 dagars mellanrum. Kontrollera att den inte står i vatten eller är våt före vattning. Azalean ska torka upp lite mellan vattningarna.
Näring: Ingen näring under blomningstiden.Foto: Arvidssons i Fjärås AB, Flowers & the City

 


Engelsk stolthet

Engelsk Pelargon är en av de tidigaste vårblommorna vi har och den kan blomma länge på fönsterbrädan tidigt på vårvintern. En engelsk pelargon blommar mellan 5-8 veckor och det bästa är att vattna i botten på ytterkruka 2-3 gånger i veckan. Sorterna kommer till butik redan i mitten av januari och nu i mars när ljuset är tillbaka så är den väldigt lätt att lyckas med – även om man inte har de grönaste fingrarna.Pelargonhav hos Arvidssons i Fjärås AB - visst är det en fantastisk syn?NYHET! Alexia - purple/rosa                       Chiffon - ljusrosa                                Mona Lisa - svagt rosa, knopprik               Purple Majestic - en kraftig sort


Fler fantastiska hortensior!

Det är svårt att få nog av hortensior! Hortensian är en tacksam växt som tål ner till 0° vilket gör att den passar i uterum och ute i en kruka. Den är även vacker och tålig att ha inomhus. Hortensia är en läcker växt för stora krukor och passar lika bra på bord och bänkar som i en maffig golvurna i hus med fönster från golv till tak. I år finns nyheten ”Genesis” i hortensiasortimentet en starkrosa blomma med gröna strimmor i som passar perfekt till den moderna shabby-chic inredningen.


Äntligen vår!

Hur fantastiskt är det inte med våren och solen som äntligen tittar fram? Tänk alla vackra blommor som kommer. I butikerna finns nu ett stort och brett utbud av hortensior – passa på att skaffa hem ett exemplar! Det bästa är att placera hortensian ljust, fast undvik direkt solljus. Vattna hortensian regelbundet, den tål inte att torka ut. Visste du att alla hortensior är blå från början och att man justerar färgen genom pH-halten i vattnet? Hortensian är som en hel bukett med blommor som passar i de flesta hem och visst passar den i Mulberrys våriga annonser?


RSS 2.0