Dubbla och knoppiga tulpaner

Ibland lyckas man få tag på så härliga tulpanknippen, som denna röda bunt som jag fick i present. Den har varit fylld med knoppar som blommat upp efter hand och buketten har stått i minst två veckor. En härlig röd färg med dubbla blommor. Finns det något bättre än det krispiga och nästan gnisslande ljud som när man sätter ner tulpanerna i vasen? Det är vår!


 

Foto: Flowers & the City

Småbladig eucalyptus - en väldoftande skönhet

En favorit för mig är småbladig eucalyptus, jag brukar blanda upp tulpanbuketten med denna. Prova att dra med fingrarna försiktigt över eucalyptuskvisten och du känner den härliga doften! Efter att senaste tuplanbuketten gjort sitt så var eucalyptuskvistarna fortfarande pigga och fråscha så de fick bli ett stilleben i en egen vas. Tänk på att inte slänga en hel bukett bara för att några av blommorna blommat över, utan sprid ut dem i ditt hem i olika vaser.



Foto: Flowers & the City

Färska kryddor på köksbänken!

Finns det något härligare än att ha tillgång till färska kryddörter på köksbänken? För mig är det nästan ett måste både för prydnad och för matlagningen. Nu har fantastiska Le Creuset kommit med en ytterkruka i stengods för just förvaring av färska kryddor. Krukan har flera dräneringshål så att överskottsvatten kan rinna av och underskålan samlar upp vattnet. Denna skönhet finns i fler olika färger, min favorit är den svarta - ger en skön kontrast till de gröna växterna. Vilken gillar du bäst?



RSS 2.0