Tjuva tomater

Nej, med att tjuva tomater innebär inte att palla tomater från grannen, utan det innebär att man nyper bort de små skotten som kommer i plantans bladveck intill stammen. Nu är det även bra att passa på och se över tomatplantan och dess stöd. Själv brukar jag toppa plantorna och ta bort ganska mycket av bladmassan när tillväxten är över, så att solen kommer åt själva tomaterna under de veckor som de mognar fram.

Det är väldigt viktigt att vattna tomaterna regelbundet och ge aldrig flytande näring till en planta som har torkat ut. Ojämn vattning brukar resultera i spruckna tomater.

 

 


En balkong i frossans tecken

Alvhems är ett mäkleri som alltid lyckas att skapa så fina balkonger tycker jag. Spana in denna läckra balkong med en skön sommarkänsla. Jag gillar den mixen som de blandar på denna balkong med krukor i olika material och en salig blandning av ätbara växter. Det känns som en organiserad röra där allt inte behöver vara perfekt. Ett stort plus för det vackra balkongräcket, ett sådant hade jag inte tackat nej till.

 

Foto: Alvhems Mäkleri www.alvhemmakleri.se


RSS 2.0