Med inspiration från Paris

Trätrall, röda balkongmöbler, benvita textilier och blommor på stam i flätade korgar. Extra plus för det fina balkonräcket i smide, med snirkliga detaljer. En stadsbalkong att inspireras av. Bilderna kommer från Alvhems Mäkleri i Göteborg. Här skulle jag kunna sitta med en Cafe Au Lait och en croissant och njuta av morgonsolen


Foto: Alvhems mäkleri

Rosa balkonginvasion

Här är fem fina tips för dig som enkelt vill förnya balkongen i vår. Matcha en Mårbacka eller Marguerit med rosa detaljer och addera svart för att göra det hela lite tuffare. Tänk på att ha växter på flera nivåer, för att få en grön inramning till hela uteplatsen. En ampel fixar grönska på höjden. Glöm inte att se till att det finns vattningshål i botten på ampeln och balkonglådan också, innan du planterar något i dem. Annars mår inte rötterna bra och dina rosa blommor får kortare livslängd.


Foto: kollage av pressfoton. Bland annat pläd från Åhléns, balkonglåda och ampel från IKEA, ljuslykta från Iittala, kudde från Hemtex.

Årets pelargon 2010

Blomsterfrämjandet har utsett Äggskalspelargonen till "Årets Pelargon 2010". Här ses sorten Avendia. Äggskalspelargonerna introducerades under tidigt 1980-tal och antalet sorter växer år för år. Pelargoner är solälskande och står gärna i ett söderfönster inomhus, men även soliga och varma platser utomhus under sommarhalvåret fungerar mycket bra.

Foto: Blomsterfrämjandet

Välkommen till vår nya blogg!

Det finns oändligt många trädgårds- och odlingsbloggar, men än så länge har vi inte hittat någon riktigt bra blogg för oss som bor inne i stan och vill påta och plantera på liten yta. Därför bestämde vi oss för att starta en egen. Vi vill inspirera och engagera cityodlaren i dig. Här kommer du att hitta idéer, information, inspiration, skötselråd och tips på allt från krukodlingar och balkonglådor till vackra stadsplanteringar. Välkommen!

RSS 2.0