Odla örter på köksbänken

Jag älskar kryddväxter, men jag har svårt att hålla dem vid liv. Den här smarta krukan från svenska Sagaform skulle vara min räddning. Med hjälp av ett bevattningssystem som håller växterna lagom mätta, utan att torka ut, får de ett par dagars extra livslängd. Undrar om den funkar så bra som den ser ut. Någon som vet?


Foto: bild på kruka från Sagaform

Betong och stendetaljer på balkongen

Kolla in de här fina tipsen som enkelt kan liva upp en standardbalkong inne i stan. Betongkrukor i olika grå nyanser och höjder skapar ett rofyllt stilleben, liksom om du byter ut en ruta trätrall och lägger sten/grus där istället. Den blå pärlhyacinten gör sig för övrigt väldigt bra mot den grå betongen. Och visst är katten vacker.


Foto: Bukefalos

Shabby Chic fasad

När jag tänker på begreppet Shabby Chic tänker jag på vitt, lantligt och romantiskt - men när jag ser den här bilden är det samma begrepp som poppar upp i mitt huvud. Tänk att få inreda en sån här balkong? Varför har vi inte sådana här fasade i Sverige. Jag skulle låta blommorna frodas och häng aöver räcket, precis som här. Även om det innebar att det blev ett irritationsmoment för grannen.


Foto: Morguefile.com

Nyhet i Hortensiavärlden!

I juli kommer en dubbelblommig Hortensia ut på marknaden. Hortensia är en perfekt blomma att ha i en kruka och ställa på balkongen eller uteplatsen och njuta av hela sommaren lång. Lite smarta tips för att lyckas bäst: vattna hortensian underifrån, så häll vatten i botten på ytterkrukan, så att blomman får dra vatten under ifrån. Den vill gärna ha tillsyn och vatten varje dag, reser du bort på semester så vattna blomman och ta in den och ställ den i skugga. Några av de nya sorterna som lanseras i sommar är den ljus rosa Emotion, den cerise/rosa Romance och den vita Coco (inspiration från Coco Chanel?). Vilken gillar du bäst?Foto: Flowersandthecity.blogg.se

RSS 2.0